Gaseste-ti drumul catre inspiratie si entuziasm!

Modulul 2: Managementul timpului

Posted on: August 29, 2010

Astazi voi puncta un lucru extrem de important in organizarea noastra zilnica,fixarea unui program corect care sa ne permita sa ne desfasuram activitatile primordiale si cele mai folositoare,care sa ne aduca cat mai aproape de reusita si de satisfactia personala.

Din propria experienta pot afirma ca am avut mult de lucru si mai am cate ceva de stabilit,in vederea stabilirii unui program regulat.Ma pierdeam usor printre alte lucruri si optam pentru amanare.Lucrurile importante nu necesita amanare,se ajunge la dereglarea unor situatii si ar fi o mare pierdere pentru noi.

Asadar iti poti imbunatati exact acum managementul timpului.Momentul este AICI.Tot ce iti trebuie e decat o foaie si un creion.Incearca sa faci un tabel cu 2 categorii.In prima categorie poti include activitatile zilnice care sunt esentiale,iar in doua categorie poti scrie activitatile pe termen lung,pentru a le avea in vedere tot timpul,pentru a nu pierde legatura in ceea ce priveste materializarea lor.

Atunci cand vrei sa iti fixezi propriu zis programul tau,este necesar sa fii axat,sa iti intaresti motivatia si sa te dozezi zilnic cu energie.Astfel vei reusi cu siguranta sa finisezi tot ceea ce ti-ai propus in ziua respectiva.

Intr-adevar te mentine intr-o zona de reusita si te propulseaza zilnic catre oamenii de calitate,inteligenti,care stiu exact ce au de facut pe viitor.Pune-te pe primul plan,observa-ti prioritatile si mentine-ti suflul care sa te ajute sa ramai focusat.

De ce sa astepti sa treaca timpul pe langa tine cand il poti structura?Rezultatele sunt uluitoare,fructuoase iar sentimentul si starea de bine le vei pozitiona intr-o sfera maxima.Totul se schimba cand dorim noi sa ne schimbam.Suntem victoriosi si puternici.

Tu ce parere ai despre managamentul timpului?

Cum iti stabilesti zilnic activitatile?

Care este planul tau?

Advertisements

5 Responses to "Modulul 2: Managementul timpului"

De fapt, cand te hotarasti “sa-ti manageriezi timpul” de fapt te manageriezi pe tine, pentru ca timpul e o constanta, care nu se poate manageria. 24 de ore pe zi/365 zile pe an are si Bill Gates. Diferenta consta in ceea ce faci cu timpul ala. Il poti fructifica sa faci lucrurile dragi inimii tale, care-ti vor aduce satisfactia interioara. Cum mai e si “managementul banilor”. De fapt nu manageriezi banii, te manageriezi pe tine. Si e foarte tare asta cu 2 categorii. Esther vorbea de o idee foarte interesanta tot cu 2 rubrici: in stanga pui ce ai de indeplinit(mai esential), cum ai zis si tu, si in dreapta ceea ce ai vrea sa-ti indeplineasca universul, Managerul Universului(care tot tu esti , dar asta e partea a doua). Eu am folosit-o o vreme si a fost foarte productiva, apoi am imbunatatit maniera de lucru pentru o productivitate si mai mare. Imi place postul tau. Keep going champion!

Cristi iti multumesc mult pentru aprecieri si pentru toate lucrurile noi pe care le-ai punctat in commentul tau.Excelent.Invatam lucruri noi si cel mai important e sa ne mentinem pe pozitie.Te pup cu mare drag!!

@Cristi, chiar am postat un articol pe blogul meu personal despre aceste categorii de care vorbeste Abraham Hicks.Ai mare dreptate in ceea ce spui.Felicitari Tina….este un progres imens care se vede enorm in exterior.

Ceea ce imi place la acest proiect pe care noi l-am dat drumul aici, este faptul ca invatam impreuna, ca ne dezvoltam in echipa, ca auzim pareri si discutii diverse din care putem extrage informatii extrem de relevante ptr noi si ptr viitorul nostru.

este absolut remarcabil cat de multa valoare putem aduce in vietile noastre si a celor din jur.

Vreau sa revin cu un comment ptr ca de curand am inteles un lucru mare:

Intr-o discutie cu un domn extrem de preocupat de managerierea corecta a timpului sau, Edwards Deming spunea asa: “Poti deveni prea ocupat, planificat de planificatorul tau-notand absolut totul, temator si vinovat ori de cate ori n-o faci, ingrijorat din cauza trecerii timpului si a grijilor ca poate nu faci cu adevarat ce trebuie.Stapanesti planul in detaliu, si ratezi viata in ultimul minut.Imi dau seama ca nu vrei una ca asta. dar asta e ceea ce faci”

Ceea ce am inteles de aici e urmatorul lucru: este perfect minunat sa fii un om organizat si sa iti respecti timpul si activitatile, ptr ca fara o discplina personala nu vei ajunge nicaieri.Insa fii deschis vietii si urmeaza-ti fericirea, urmeaza-ti instinctele si inspiratia…de multe ori, devii un robot al propriei tale vieti si risti sa pierzi cele mai minunate si importante momente ale vietii tale.

Fii relaxat…pune-ti ordine in prioritati si fii responsabil…dar fii atent la spontaneitatea vietii….de multe ori, cele mai remarcabile situatii apar atunci cand esti detasat, nu ancorat in rezistenta si prea multa inversunare de a face un anumit lucru, cand poate nu e momentul sa il faci atunci.

Mare dreptate aici.Odata cu organizarea timpului,deseori suntem stricti in ceea ce ne priveste pentru a nu ne delasa de la activitatile pe care le propunem,incercam totul la extreme,dar nu trebuie sa uitam si frumusetea lucrurilor marunte zilnice.Este foarte important si aspectul acesta si sa nu imbratisam robotizarea:) Bine punctat Tania!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Archives

Advertisements
%d bloggers like this: